fbpx
БиХ, Вијести

Кавазовић: Подијелите радост Бајрама

Off 3

Реису-л-улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеин еф. Кавазовић упутио је честитку поводом предстојећег Рамазанског бајрама, подсјетивши да су вјерници и овај рамазан провели снажећи своју вјеру и одлучност да се истраје на путу добра.

“Мир који нам је донио овај одабрани мјесец осјећамо у својим душама, у својим породицама и у џематима. Жеља нам је да се он пренесе и у дане који су пред нама, да буде свјетлост која ће нас водити кроз живот”, казао је реису-л-улема Кавазовић.

Осврнуо се и на чињеницу да су Ферхадија џамија у Бања Луци и Алаџа џамија у Фочи овог рамазана сваке ноћи биле пуне вјерника, који су одлучни сачувати свјетло вјере у једног Бога, те да то улијева нову наду и чини поносном ову генерацију муслимана који нису клонули духом.

Реису–л-улема је поручио вјерницима да радост Бајрама подијеле с породицом, комшијама и пријатељима.

“Туга се смањује када се дијели, а радост само повећава. Будите с другима и уз друге. Посебно се побрините да са нашим комшијама немуслиманима подијелите нашу радост, то је несаломљиви дух Босне који пркоси сваком злу, мржњи и подјелама. Знајте да њега вриједи чувати и за њега се борити”, подвукао је.

Кавазовић је подсјетио да је другог дана Бајрама дан шехида.

“Не заборавимо на тај дан оне који више нису с нама, наше шехиде, оне који су животе своје дали за ове вриједности. Обиђимо њихова мезарја и оснажимо се сјећањем на њихову жртву и допринос очувању домовине”, рекао је.

Реису-л-улема ИЗ у БиХ Бајрам је честитао и муслиманима у Санџаку и Србији, Хрватској, Словенији, Косову, Црној Гори, Сјеверној Македонији те бошњачкој дијаспори и свим муслиманима и муслиманкама у свијету.

Related Posts