fbpx
БиХ, Вијести

Испраћена прва група будућих хаџија за Медину

Off 4

Авион с првом групом хаџија из Босне и Херцеговине јутрос је полетио с Међународног аеродрома Сарајево за Медину.

Поласку је претходило окупљање у џамији “Краљ Фахд” у Сарајеву, гдје је заједничку икрар дову проучио изасланик сарајевског муфтије др. Абдулгафар еф. Велић.

Заједничкој икрар дови за прву групу овогодишњих хаџија присуствовао је и реису-л-улема Хусеин еф. Кавазаовић.

“Дошао сам да с вама подијелим неколико тренутака пред ваш одлазак, да вам зажелим хаирли пут на најсветија мјеста, у нашу Медину и Мекку, молећи Драгог Бога да вам укабули ваш нијјет. Оно што је за вас важно, поред вашег нијјета, јесте и сабур. На сваком путу морамо бити спремни да поднесемо одређене напоре. Такав је и хаџ. Хаџ је напор и ту је потребна та унутарња борба, како са самим собом, тако и са шејтаном. Бит ће потребно да се сабуром наоружате и да овај пут поднесете као прави вјерници. Исламска заједница, Уред за хаџ и умру и цијела водичка служба потрудит ће се да вам овај пут што више олакша”, рекао је Кавазовић.

Реису-л-улема је позвао будуће хаџије да својим понашањем на сваком кораку покажу, прије свега, скрушеност, да се посвете ибадету и да презентирају ислам онако како је то чинио и “наш Посланик и како то од нас тражи наш Господар”.

Из Сарајева ће данас ка Медини полетјети још два авиона с хаџијама из Бањалучког, Горажданског и дијела Бихаћког муфтијства.

Извор: Фена

Related Posts