Вијести, Спорт

Инфантино остаје на челу ФИФА-е

Off 4
gianni infantino

Ђани Инфантино поново је данас изабран за предсједника Свјетске фудбалске федерације /ФИФА/, након што на конгресу ове организације у Паризу није имао противкандидата.

Инфантино је током конгреса рекао да је у претходном мандату вратио свјетску кућу фудбала њеним кључним вриједностима након што је она постала “токсична и скоро криминална”.

Поновни избор Инфантина поздрављен је аплаузом учесника састанка. Претходно је извршена промјена статута и одређено да више није потребно гласање уколико постоји само један кандат за ову позицију.

Инфантино /49/ је адвокат швицарско-италијанског поријекла, а сада има још четири године за реализацију амбициозног плана о реформи свјетског фудбала.

“Нико више не говори да је ФИФА у кризи или да треба да се гради из темеља. Нико не говори о скандалима или корупцији, причамо о фудбалу. Можемо рећи да смо потпуно окренули ситуацију”, рекао је Инфантино у говору.

Он је додао да је данас “све отворено и транспарентно” и да није могуће да ФИФА даје скривене уплате или да се ради било шта неетично са њеним новцем.

Инфантино је рекао да је буџет организације повећан са пет милијарди долара на 6,4 милијарде, а резерве са милијарде на 2,75 милијарди долара.

Related Posts