Спорт, Фудбал

Интер и Рома постигли договор око Џеке

Off 6
Foto: FENA

Италијански медији јављају да су Интер и Рома постигли договор о куповини Едина Џеке. Према тим изворима клуб из Милана ће “вучици” платити десет милиона еура и дати младог нападача Едоарда Верганија.

Џеко је велика жеља Антонија Цонтеа, новог тренера Интера, а изгледа како ће му руководство клуба изаћи у сусрет. Иако је 18-годишњи Вергани требао да оде у Сассуоло заједно са 25 милиона еура за везног фудбалера Стефана Сенсија, изгледа да је та опција отпала, преноси Анадолу Агенцy (АА).

Умјесто тога Сассуоло ће уз новац прихватити другог везњака “нераззурра” 19-годишњег Андреу Адорантеа. Тако ће Џеки бити отворен пут преласка из Роме у Интер, а требао би, према медијским тврдњама, потписати трогодишњи уговор.

Џеко је каријеру почео у сарајевском Жељезничару, а потом је играо за Усти над Лабем, Теплице, Wолфсбург, Манцхестер Цитy и Рому. За римски клуб одиграо је 179 такмичарских утакмица и постигао 87 голова. У дресу репрезентације БиХ, чији је капитен, 33-годишњи нападач наступио је 103 пута уз 56 погодака.

Related Posts