fbpx
БиХ, Вијести

Интензивирање пројекта изградње Прве трансверзале

Off 6
Operativni tim Prva transferzala
Foto: Press služba KS

Оперативни тим за праћење реализације пројекта изградње Прве трансверзале одржао је данас први радни састанак на којем су усвојени закључци у циљу интензивирања пројекта изградње те саобраћајнице.

Састанак је организиран на иницијативу премијера КС Едина Форте, уз којег тај тим чине и министар саобраћаја КС Аднан Штета, начелници опћина Центар, Вогошћа и Ново Сарајево Неџад Ајнаџић, Един Смајић и Неџад Колџо, те директори Завода за изградњу и Дирекције за путеве КС Мирза Хулусић и Селмир Ковач, као и кантонални правобранилац Кемал Карић.

“На сутрашњој сједници Владе КС разматрат ће се двије тачке дневног реда а тичу се откупа двије парцеле на траси између Крањчевићеве и Улице Браће Бегић. Правобранилаштво је дало позитивно мишљење. Након давања сагласности Владе, одлуке о откупу тих парцела биће упућене на разматрање Скупштини на септембарској сједници”, нагласио је између осталог премијер Форто.

Бит ће уприличен и састанак представника Завода за изградњу и за планирање развоја, Министарства саобраћаја и Опћине Вогошћа са представницима “БХ Гаса” о теми измјештања гасовода са локалитета Прве трансверзале у поменутој опћини.

Састанци Оперативног тима за праћење реализације пројекта изградње Прве трансверзале, према најавама премијера Форте, одржават ће се сваке сриједе, а наредни је 18. септембра, саопћено је из Прес службе Кантона Сарајево.

 

ИЗВОР: ФЕНА

Related Posts