fbpx
БиХ, Вијести

Инспекцијски надзор у СРЦ Ајдиновићи, узети узорци хране и воде

Off 10
Ajdinovići

Кантонална управа за инспекцијске послове Зеничко-добојског кантона (ЗДК) ангажирана је поводом пријаве у вези са симптомима тровања храном код дјеце која су боравила у Спортско-рекреативном центру (СРЦ) Ајдиновићи.

“Дана 22. аугуста у јутарњим сатима, Кантонална управа за инспекцијске послове запримила је захтјев Полицијске станице Олово за излазак на лице мјеста, везано за пријаву да су у Ј.У. Дом здравља Олово довезена дјеца са симптомима тровања храном, која су боравила у СРЦ Ајдиновићи, опћина Олово”, саопћено је из Прес-службе ЗДК.

Одмах по запримљеној пријави, кантонална санитарна инспекторица је изашла на лице мјеста ради извршења инспекцијског надзора у наведеном објекту.

Како се, надаље, наводи, приликом инспекцијског надзора на лицу мјеста били су присутни полицијски службеници ПС Олово и представници Института за здравље и сигурност хране Зеница.

По налогу дежурног тужитеља Кантоналног тужилаштва ЗДК, за потребе вјештачења узети су узорци хране и воде, као и остали потребни узорци (брисеви са радних површина, опреме, прибора, руку и одјеће упосленика).

Кантонална санитарна инспекција је подузела законом прописане мјере, односно забранила субјекту надзора припрему и услуживање хране и пића, употребу воде за припрему хране и пића из довода у објекту, у кухињи хотела и осталим објектима гдје се припрема и услужује храна и пиће, до добијања извјештаја о микробиолошком испитивању узорака из лабораторија.

Дана 23. аугуста инспекцијску контролу у наведеном објекту, у оквиру своје надлежности ће извршити и Кантонална ветеринарска инспекција, наводи се у саопћењу.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže