fbpx
БиХ, Вијести

Инспектори ФУП-а у Заводу у Пазарићу

Off 3
Pazarić dom za djecu (
Foto: BHRT/Amela Pokvić

Инспектори Федералне управе полиције (ФУП) – Теренског уреда Сарајево, данас су, поступајући у складу с овлаштењима, посјетили Завод за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић, потврђено је Фени у ФУП-у.

Посјета Заводу услиједила је након што је његов директор Реџеп Салић у Федералном парламенту упозорио на нехумане увјете у којима штићеници те установе живе, те наводне незаконитости које су до тога довеле.


Службеници ФУП-а су поступили у складу с утврђеним процедурама, а на темељу Салићеве пријаве.

Салић је на недавној сједници Заступничког дома Парламента ФБиХ упозорио на „огроман криминал у Заводу у Пазарићу“, затраживши промптну реакцију надлежних институција.

Ти његови наводи изазвали су огорчење и бројне реакције у јавности.

У међувремену, ресорно федерално министарство формирало је Комисију која треба да утврди околности у вези са свим капиталним улагањима у споменутом заводу од 2009. до 2018. године.

Између осталих, реагирао је и премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, који је данас изјавио како су га шокирале информације које је на сједници Заступничког дома Федералног парламента, о стању у Заводу за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић, објелоданио директор тог завода.

ИЗВОР: ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže