БиХ, Економија

Именован нови НО Алуминија д.д. Мостар

Off 11
У Мостару је одржана редовна Скупштина дионичара Алуминија д.д. Мостар. Алуминијеви дионичари, због истека мандата, разријешили су дужности свих седам чланова Надзорног одбора Друштва. Годишњи извјештај о пословању Алуминија за 2017. годину није усвојен. О овој теми, гостујући у Регионалном дневнику БХРТ-а, говорио је помоћник министра за енергетику у Влади Федерације Маринко Бошњак.

Нови чланови су: у име државнога капитала ФБиХ Зденко Клепић, Игор Планинић и Ведран Смиљанић, у име Владе РХ Ило Баковић те у име малих дионичара ЖељкоДамјановић, Жељко Филиповић и Самир Анић.

Иначе, представници капитала Владе ФБиХ именовани су на тромјесечно раздобље, односно до проведбе процедуре за именовање три члана НО-а на пуни мандат, док су преостала четворица именована на четверогодишње раздобље. Подсјећамо, власнички удио Владе ФБиХ (44%) у претходному су сазиву заступали др. сц. Зденко Клепић, Далибор Милош и Зоран Панџа, мале дионичаре (44%) Давор Рамљак, Бранко Сесар и Самир Анић, а капитал Владе РХ (12%) Ивица Мартинић.

Дионичари данас нису усвојили Годишње извјешће о пословању Алуминија за 2017. годину које је укључивало Финанцијско извјешће, Извјешће вањскога ревизора, Извјешће Одбора за ревизију и Извјешће о раду Надзорнога одбора за 2017. годину.

Уједно су Управу и Надзорни одбор Друштва задужили журно подузети све активности и мјере на отклањању примједби из Ревизије финанцијских извјешћа за 2017. годину, све с циљем отпочињања проведбе мјера из усвојенога Плана реструктурирања Друштва које су нужне за осигурање адекватности капитала.

Судионици у раду Скупштине данас су, већином гласова, у Одбор за ревизију Алуминија именовали др. сц. Јосипу Грбавац, Драгану Пармаћ и Зорана Пињуха, док су за неовиснога ревизора изабрали твртку Екус д.о.о. Широки Бријег.

Related Posts

BH Telecom - EXTRA

Arhiva

јун 2019.
П У С Ч П С Н
« мај    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930