fbpx
БиХ, Вијести

Из УСК 20 хиљада КМ помоћи Родитељској кући, најављен и нови трансфер

Off 6
Foto: Vlada USK

По донесеној одлуци Владе Унско-санског кантона из 2018. године извршен је трансфер у износу од 20.000 КМ на име Удружења Срце за дјецу обољелу од рака, а у циљу подршке рада Родитељске куће у којој бораве дјеца из цијеле Федерације БиХ током лијечења од малигних болести.

При томе велики број дјеце из УСК-а користи Родитељску кућу те се Влада УСК заузела за ту дјецу, да им осигура постојање њиховог другог дома током најтежих дана њихових живота, током њихове борбе за живот, саопћено је из Удружења Срце за дјецу.

Из овог удружења напомињу да је Влада УСК-а донијела и одлуку за још један трансфер помоћи Родитељској кући за 2019. у износу од 40.000 КМ.

“Примјер УСК-а и других кантона који су пружили подршку, као што су Кантон Сарајево и Зеничко-добојски кантон, показује да се може све што се хоће. Удружење је става да у њеном финансирању требају учествовати сви кантони, јер је она првосходно намијењена за боравак породица дјеце обољеле од рака које долазе ван Кантона Сарајево те којима оваква врста смјештаја значи много”, наводе из Удружења.

Родитељска кућа је у 3,5 године постојања оправдала своје циљеве, успјешно их испунила и доказала да је незамјењива карика у ланцу коначног изљечења једног дјетета. Она, осим смјештаја, пружа психосоцијалну потпору, сигурност, породичну атмосферу и присуство породице током тешког лијечења те представља други дом за храбре малишане.

“Родитељска кућа заслужује да се ријеши проблем њеног финансирања. Она је мјесто гдје дјеца са најтежим обољењима и најтежим животним причама налазе мир, разумијевање и снагу за даље. Родитељска кућа је мјесто гдје породица није растављена и уништена него она наставља постојати ради међусобне подршке и љубави које су им најпотребије током тешких дана. Она је мјесто гдје се враћа изгубљено дјетињство”, поручили су из Удружења Срце за дјецу обољелу од рака.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže