Вијести, Регион

Из набујалог Дунава хрватски полицајци спасили 16 миграната

Off 4
Foto: BHRT

Из набујалог Дунава данас су хрватски полицајци спасили 16 миграната, а тијеком акције спашавања дјеломично је потонуло полицијско пловило, извијестила је осјечко-барањска Полицијска управа.

Рано јутрос, између 4,50 сати и 5,35 сати, полицијски службеници граничне полиције Бели Манастир и Постаје граничне полиције Даљ запримили су позиве за помоћ на страном језику те су са три службена полицијска пловила кренули у потрагу.

Доласком до 1388,5 ријечног километра, у шумском подручју поплављеном услијед набујалог Дунава, полицијски службеници затекли су особе које су се у води држале за гране дрвећа те их извукли из воде и смјестили их на једно од три полицијска пловила.

Затим је, због вала којег је проласком изазвао већи брод, у полицијско пловило почела продирати вода те је оно дјеломично потонуло. Брзом реакцијом и интервенцијом полицијски службеници су, из набујалог Дунава спасили 16 миграната који, осим потхлађености, нису озлијеђени, приопћила је полиција.

Након очевида, који ће обавити очевидне екипе осјечко – барањске ПУ и осјечке Лучке капетаније услиједит ће извлачење службеног полицијског пловила из Дунава и тегљење, истичу у полицији, а преноси Хина.

Related Posts