fbpx
Вијести, Регион

Излагачи из БиХ награђени на фестивалу у Београду

Off 5
Festival dobre hrane i vina u Beogradu
Festival dobre hrane i vina u Beogradu

На првом Белград Вотерфронт Гуд Фуд енд Вајн Фестивалу, одржаном за викенд на Сава Променади у Београду, додијељене су награде најбољим компанијама и производима из Босне и Херцеговине.

Фестивал добре хране и вина, окупио је педесетак излагача из земље и региона, чије производе су посјетиоци могли да дегустирају уз богат забавно – умјетнички програм.

Природна изворска вода Вивиа компаније Витинка из Зворника, проглашена је најбрендом у категорији вода региона. У питању је природна изворска вода која се флашира у оном облику и стању у ком је изашла испод камена, не реметећи баланс састојака у њој. Витинка је један од највећих регионалних произвођача воде и безалкохолних пића.

Најбољом винаријом у региону проглашени су Подруми Вукоје из Требиња. Већ четврту деценију, ова винарија се бави ограниченом производњом врхунских вина и алкохолних пића. На своја два локалитета укупне површине 30 хектара засађене су аутохтоне и интернационалне сорте винове лозе. Добитницу су многобројних домаћих, али и европских признања.

Међу награђенима нашло се и Пољопривредно газдинство Влачић које је проглашено најбрендом у категорији “органиц фоод”. У питању је једини произвођач и прерађивач смокава у Херцеговини, производе органске производе од смокве. То пољопривредно газдинство добитник је многих признања и награда, а на посљедњем Новосадском сајму освојило је Велику златну медаљу. Награда је добијена за слатко од смокава од 380 грама, у коме нема никаквих адитива и примјеса.

Овогодишњи Белграде Wатерфронт Гоод Фоод & Wине Фестивал одржан је под покровитељством Секретаријата за привреду Града Београда и компаније Белграде Wатерфронт и бројних других пријатеља и спонзора, међу којима је и компанија Витинка, саопћили су организатори.

Извор: ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže