fbpx
БиХ, Вијести

Изетбеговић: НАТО пут БиХ по Уставу и законима

Off 8
Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović
Foto: Arijana Misimović/BHRT, arhiva

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Сарајеву да је споразумом о формирању власти који су потписали предсједници СДА, ХДЗ-а БиХ и СНСД-а предвиђено да ће се када је ријеч о НАТО путу БиХ све радити према Уставу и законима.

“БиХ је у Акционом плану за чланство (МАП) и казали смо да ће бити достављани планови у Брисел. Даље је сада на осталима који требају да израде те планове. Мислим да ће се требати радити компромиси, требат ће се радити редуцирани планови, прихватљиви за све стране као и за сам НАТО”, рекао је Изетбеговић.

Одговарајући на питање новинара о интерпретацијама опозиције да су Милорад Додик и он споразумом и побиједили и изгубили, Изетбеговић је истакао да су “нашли средину” те да није могуће да су обојица побиједили нити изгубили већ “опозиција мора нешто да говори”.

Додао је да је заједно с чланом Предсједништва БиХ Шефиком Джаферовићем појаснио америчком амбасадору стајалиште о Годишњем националном програну (АНП) којим је амбасадор био задовољан будући да његова земља инсистира на АНП-у.

Бакир Изетбеговић је, на данашњем обиљежавању годишњице рођења Алије Изетбеговића у Сарајеву којој је присуствовао и Джаферовић, рекао да ће тек бити покренути преговори о формирању нове Владе ФБиХ.

Извор: Фена

Related Posts