fbpx
Рукомет, Спорт

Извиђач: Нема ништа спорно у вези с вечерашњом мајсторицом

Off 3
Izvor: Facebook

Гласноговорник Извиђача из Љубушког Славен Томић изјавио је за Фену како нема ништа спорно у вези с термином нити домаћином треће, одлучујуће утакмице финалне серије рукометног првенства БиХ.

“Утакмица ће се играти вечерас у 20 сати у Љубушком како је и најављено. Одлуком повјереника натјецања утакмица се игра данас, а не сутра. Таква одлука била је сасвим нормална и разумљива с обзиром на то да репрезентација Босне и Херцеговине игра квалификацијски сусрет за пласман на Еуропско првенство игра сутра”, поручио је Томић.

Дан након друге утакмице финалне серије у којој је Извиђач на свом паркету побиједио Борац те изједначио резултат у финалној серији на 1:1, бањалучки клуб огласио се приопћењем у којем је изразио незадовољство што је термин утакмице помјерен на уторак (данс), али и чињеницом да ће се трећа утакмица играти у Љубушком.

Из Борца су навели како би се трећа утакмица требала играти у Бањалуци, јер се у пропозицијама натјецања наводи како ће у трећој утакмици предност домаћег терена имати она момчад која је остварила бољи пласман у лиги.

Извиђач је као актуални првак и судионик регионалне СЕХА лиге пропустио тај дај првенства, па у Борцу сматрају како би они као трећепласирана момчад лиге требали бити домаћини мајсторице.

Из Извиђача таква тумачења оцјењују неозбиљним те се и сами позивају на пропозиције у којим стоји да ће Извиђач у плаyоффу имати позицију број два.

“Ми смо практично уцијењени од Рукометног савеза Републике Српске да се на овај начин игра завршница домаћег првенства. Ми смо били за то да се као и ранијих година игра лига за првака с четири или шест судионика но Рукометни савез РС-а инзистирао је на плаyоффу у којем се игра на испадање и у којем ће позицију број један имати прва момчад у лигашком дијела, а ми као актуални прваци позицију број два”, истакнуо је Томић.

Додао је како су правила била сасвим јасна уочи почетка плаyоффа те да нема никакве потребе да се уочи одлучујуће утакмице подижу тензије.

“Ми ћемо наше спортске пријатеље из Бањалуке угостити како приличи, како је то било и у другој утакмици у суботу. Причат ћемо на паркету па нека побиједи бољи”, закључио је Извиђачев гласноговорник.

Вечерашњи сусрет у којему ћемо добити првака БиХ бит ће пети међусобни судар два клуба у посљедњих тридесетак дана. У финалним сусретима Купа БиХ Борац је славио побједу у Љубушком 23:22, док је у узврату у Бањалуци било неодлучено 21:21. У првом сусрету финалне серије првенства Борац је на свом паркету био бољи 25:23, а прије два дана у Љубушком је било 24:21 за “Скауте”.

Related Posts