fbpx
Вијести, Спорт

Зеница: Отворено појединачно првенство БиХ у атлетици

Off 17
Zenica, Bosna i Hercegovina - 27.07.2019. : Atletski klub "Zenica" domaćin je pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine u atletici za seniore, na kojem će učešće uzeti preko 150 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Атлетски клуб “Зеница” домаћин је појединачног првенства Босне и Херцеговине у атлетици за сениоре, на којем ће учествовати преко 150 такмичара из цијеле земље.

Према ријечима тренера и секретара у АК “Зеница” Азиза Кевеља данас ће у Зеници наступити најбољи бх. атлетичари.

“Данас ће се овдје одржати изузетно квалитетна спортска манифестација. Пријављени су такмичари из 23 клуба из БиХ и два клуба из Србије, ван конкуренције. Овдје ће  се појавити и Амел Тука, прво име такмичења, као и Месуд Пезер, Хамза Алић, Кемал Мешић, Дејан Милеуснић, Абедин Мујезиновић, Луциа Кимани те квалитетни такмичари из Србије Асмир Колашинац и Армин Синанчевић. Све што вриједи у атлетици појавит ће се данас овдје и добро је да нико није одсутан, нико није повријеђен. Сви желе да постижу своје најбоље резултате на овим квалитетним борилиштима”, рекао је Кевељ.

Додао је како ће Амел Тука, најбољи бх. атлетичар, наступити у конкуренцији на 400 метара.

“То није његова специјалност, јер је то 800 метара, али повремено трчи 400 метара и то је ове године урадио већ неколико пута. Сваки пут је истрчао добар резултат, а то ће, будите сигурни, и данас постићи. Он ће сигурно истрчати добру трку”, рекао је Кевељ.

На првенству је пријављено скоро 160 такмичара из 23 клуба, а такмичит ће се у свим олимпијским дисциплинама осим скока с мотком, с обзиром да су, према ријечима Кевеља, услови за ту дисциплину нешто захтјевнији те ће она бити одржана на такмичењу у Бањој Луци.

Извор: Анадолија (АА)

Related Posts