fbpx
БиХ, Вијести

Зелени полумјесец даровао 100 бајрамских пакетића дјеци у зеничкој болници

Off 4
Zeleni polumjesec - ZDK
FotoFENA/Vehid Begunić

У склопу раелизације свог пројекта „Дјеци у походе“, делегација Зеленог полумјесеца Зеничко-добојског кантона даровала је данас, поводом Курбан-бајрама, 100 пакетића са слаткишима и воћем дјеци која се налазе на лијечењу у Кантоналној болници у Зеници.

“Више од 20 година, трећег дана оба Бјарама, испуњавамо своју мисију. Посјећујемо сву болесну дјецу на одјелима КБЗ-а, зажелимо им брзо оздрављење и дарујемо бајрамске пакетиће, које смо припремили у сарадањи с донаторима. Углавном су то приватне фирме и ми им се због тога најискреније захваљујемо”, каже предсједник Зеленог полумјесеца ЗДК Ибрахим Хаџимуховић.

Он напомиње како, без обзира на вјерску припадност, током ових посјета дарују сву болесну дјецу која се за дане Бајрама налазе на одјелима КБЗ-а.

“Ми смо задовољни ако можемо измамити макар један дјечији осмијех на лицу. Јер, ипак ово је болница, здравствена установа коју дјеца нерадо конзумирају. Поготово у овим љетним данима и на овако великим врућинама”, истиче Хаџимуховић.

Он додаје како имају добру, партнерску те већ и пријатељску сарадњу с КБЗ-ом. Пакетићима ће, напомиње он, данас обрадовати и најмлађу дјецу без родитељског старања, која су смјештена и Јавној установи Дом породица у Зеници.

Извор: ФЕНА

Related Posts