fbpx
БиХ, Вијести

За реконструкцију ОШ “Сабурина”, Јапанска амбасада издвојила 77.000 евра

Off 7
Foto: Fena

За реконструкцију Основне школе “Сабурина”, једне од најстатијих школа у Сарајеву, издвојено је 150.000 КМ. У оквиру пројекта биће замијењена сва столарија на А објекту ове школе која је саграђена 1926. године.

Радове финансира Амбасада Јапана у БиХ, док трошкове пореза у износу од око 25.000 КМ сноси Општина Стари Град.

С обзиром на то да је објекат саграђен прије више од 90 година, реконструкција је неопходна како би ученицима и наставном особљу били осигурани квалитетни услови за боравак и обављање послова.

Радове је обишао општински начелник Ибрахим Хаџибајрић, који је истакао да је прије неколико мјесеци овдје пуштен у рад нови систем гријања путем модерних панела, чије је постављање финансирала Амбасада Словачке износом од 100.000 евра.

“Реконструкција ове школе настављена је замјеном столарије коју финансира Амбасада Јапана са 77.000 евра, а Општина сноси трошкове ПДВ-а од неких 25.000 КМ. Након тога настављају се радови које финансирају амбасаде Пољске, Мађарске и Чешке”, рекао је Хаџибајрић и додао да је завршетак радова предвиђен крајем сљедећег мјесеца.

Додао је да је ова школа проглашена националним спомеником и једна од најстаријих школа, не само у Старом Граду, него у цијелом Сарајеву.

Ускоро ће почети и радови на уређењу спољних тераса школе, а финансираће их Амбасада Мађарске у БиХ. Вриједност пројекта је 40.000 КМ, а Оштћина Стари Град је већ обезбиједила све потребне сагласности за извођење радова.

Амбасада Републике Пољске финансираће радове на школској библиотеци и реконструкцију продуженог боравка у вриједности од 40.000 КМ, а Амбасада Чешке реконструкцију и замјену водоводних инсталација у школским тоалетима износом од 19.000 КМ, саопштено је из Општине Стари Град.

Извор: Фена/БХРТ

Related Posts