fbpx
Фудбал

Закарић: Ако побиједимо Финску, биће нам лакше против Италије

Off 1

Ногометна репрезентација Босне и Херцеговине у Тренинг кампу ФК Сарајево на Бутмиру трећи дан се припрема за предстојеће гостујуће сусрете са Финском и Италијом у наставку квалификација за Европско првенство.

На прес-конференцији пред поподнвени тренинг новинарима су се обратили репрезентативци Горан Закарић и Елвис Сарић.

На питање да ли очекује да му селектор Просинечки укаже повјерење, Закарић је казао да је “увијек на располагању селектору и да, као и сви, жели да игра”.

– Селектор ће изабрати оне који су најбољи у датом тренутку, а на нама играчима је да увијек пружамо максимум, те да оправдамо очекивања кад добијемо шансу. Најбитније је да остваримо добре резултате без обзира ко буде играо. Ако свако од нас да све од себе вјерујем да можемо побиједити у предстојећем важном сусрету против Финске – казао је Закарић.

Најбољи стријелац Премијер лиге БиХ у сезони 2017/18. наглашава да је бх. тим тренутно фокусиран на први сусрет с Финском.

– Важне су нам обје утакмице, али прва препрека је Финска и сада о њој размишљамо. Ако побиједимо ту утакмицу биће нам лакше и у Италији. Надам се да ћемо сви бити на нивоу на којем требамо да будемо и да ћемо остварити побједу – изјавио је Закарић.

Након што је пропустио претходно окупљање због повреде, Сарић истиче да је на припреме дошао здрав и спреман.

– Прошла су три мјесеца од повреде, али сад немам никаквих проблема. Спреман сам и здрав што је најбитније – казао је Сарић.

Као и остали репрезентативци наглашава да је сусрет с Финцима у првом плану.

– Сви смо сад фокусирани искључиво на Финску. Са три бода из тог меча имали бисмо велике шансе за за пласман који желимо. Финска је чврста и добро организирана екипа, али вјерујем да имамо квалитет и да ћемо остварити побједу. Против Италије ћемо сви имати велики мотив.

Многи сматрају да то није екипа као прије, али сигурно да имају квалитет и неће бити лако. Ако побиједимо Финску сигурно да ће нам бити лакше да играмо и против Италије – изјавио је Сарић.

Утакмица Финска – БиХ ће бити одиграна 8. јуна, док је меч против Италије на распореду три дана касније.

Related Posts