Рукомет

ЕП у рукомету: Жријеб група 28. јуна у Бечу, БиХ у четвртом бубњу

Off 3
Foto: Ilustracija

Европска рукометна федерација – ЕХФ након завршених квалификација за мушко Европско првенство, које ће се од 9. до 26. јануара 2020. играти у Шведској, Норвешкој и Аустрији, објавила је јакосне групе за жријебање, које ће бити обављено 28. јуна у Бечу.

Репрезентација Босне и Херцеговине, након што је у Петој квалификационој групи освојила треће мјесто, уврштена је у четврти јакосни бубањ заједно са селекцијама Пољске, Русије, Србије, Украјине и Холандије.

Наведене репрезентације из четвртог “шешира” неће моћи бити противници БиХ у првом дијелу првенства, које се први пут у историји одржава у три државе и уз учешће 24 екипе.

Носиоци група биће репрезентације Шпаније, Шведске, Француске, Данске, Хрватске и Чешке, у другом бубњу уврштене су екипе Норвешке, Нјемачке, Словеније, Сјеверне Македоније, Мађарске и Бјелорусије, док су трећем бубњу Аустрија, Исланд, Црна Гора, Португал, Швицарска и Латвија.

Репрезентације ће у првом кругу бити подијељене у шест група са по четири репрезентације, а сусрети ће се играти у Бечу, Грацу, Трондхеиму, Малмеу и Гöтеборгу.

У други круг ће се пласирати по двије најбоље екипе из сваке групе, које ће играти у Бечу и Малмеу, док је финални дио на програму у Стоцкхолму.

Већ сада је познато да ће Хрватска у првом дијелу завршног турнира наступити у Грацу, Аустрија у Бечу, Нјемачка и Норвешка у Трондхеиму, Данска у Малмеу, а Шведска у Гöтеборгу.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže