fbpx
БиХ, Вијести

Електропривреда ХЗХБ престаје снабдијевати мостарски Алумниј енергијом?

Off 5

Независни оператер система (НОС) искључит ће Алуминиј д.д. Мостар са електродистрибуцијске мреже 16. липња у 24 сата, када Електропривреда Хрватске заједнице Херцег-Босне престаје бити опскрбљивач електричном енергијом мостарском металопрерађивачу. Ова одлука је донесена јутрос због неизмирења дуговања према уговору постигнутом од почетка текуће године. Закључно с овим тједном мостарски Алуминиј дужан је за електричну енергију око 280 милијуна конвертибилних марака.

Детаљније, репортерка БХРТ-а Моника Ћубела.

 


АУТОР: Игор Божовић

Уговор Алуминија д.д. Мостар и Електропривреде Хрватске заједнице Херцег-Босне био је везан клаузулом 60+60, те је фактура из сијечња на наплату доспјела 5. липња. Електропривреда је већ сутрадан послала опомену мостарском металопрерађивачу, да би они 10. липња одговорили како нису у могућности исплатити дуг. Марија Бунтић, гласноговорница Електропривреде ХЗХБ.

У Алуминију не желе пред микрофон како не би угрозили евентуалне договоре. У њиховом посљедњем приопћењу је апел Влади Федерације БиХ, као већинском власнику, да пронађе рјешење за 900 упосленика подузећа.

Неслужбено дознајемо како је мостарски Алуминиј од почетка године за електричну енергију исплатио само 200 тисућа конвертибилних марака или нула цијелих седам промила укупног дуга. За БХ радио један, Игор Божовић.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže