fbpx
БиХ, Вијести

Европска ноћ истраживача БиХ: Стварајмо нове прилике

Off 3
Evropska noć istraživača

Европска ноћ истраживача, уз слоган “ЛЕТС СТИМ! Стварајмо нове прилике!“ поново стиже у Босну и Херцеговину 27. септембра 2019. године у 17 сати. Биће то осма година сада већ традиционалног фестивала науке и истраживања, који се обиљежава у преко 350 градова широм Европе.

“Наш стваралачки тим вриједно ради како би и ове године посјетиоцима широм БиХ понудили богате забавне садржаје те створили прилике да им приближимо науку и истраживање, представимо научна достигнућа и иновације и подстакнемо машту различитим интерактивним експериментима, презентацијама, квизовима, пројекцијама и забавним играма за све узрасте“, истакли су организатори.

Манифестација Европска ноћ истраживача стално расте, па ће тако и ове године још већи број грађана моћи да им се придружи у девет бх. градова: Бањалуци, Бијељини, Брчком, Горажду, Коњицу, Мостару, Сарајеву, Тузли и Требињу.

“Дођите и придружите се друштву од преко милион радозналих људи који истовремено у једној ноћи славе науку широм Европе. Будите дио европске ноћи истраживача и стварајте нове прилике заједно са нама“, истичу организатори и додају:

“Овом приликом позивамо и све заинтересоване институције, организације, фирме и појединце који се баве образовањем, науком, истраживањем и иновацијама да се пријаве за учешће у Европској ноћи истраживача у било којем од девет градова. Свој рад можете представити кроз наше традиционалне садржаје као што су научни сајам, научни кутак или такмичење за средње школе, у оквиру кога ће се посебно цијенити идеја, иновативност, креативност и оригиналност.“

Радови, пројекти и презентације могу се пријавити на конкурс за званично учешће средњих школа, институција, организација, фирми и појединаца у Ноћи истраживача БиХ 2019, који ће бити отворен до понедјељка 23. септембра 2019. године на интернет страници www.nocistrazivaca.ba.

Улаз на фестивал и сви садржаји биће бесплатни за посјетитеље свих узраста. Тачне локације и програм дешавања, као и сви детаљи учешћа и критерији за пријаву на конкурс такмичења за средње школе бит ће објављени на na www.nocistrazivaca.ba.

Извор: Агенција Анадолија

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže