fbpx
Вијести, Спорт

Европа лига: ФК Сарајево треће коло квалификација игра на Билином пољу

Off 9
FK Sarajevo Bilino Polje Ilustracija
Ilustracija

Фудбалски клуб Сарајево 08. августа 2019. године очекује утакмица трећег кола квалификација Европа лиге. С обзиром на то да Олимпијски стадион Асим Ферхатовић Хасе не испуњава потребне услове за одигравање сусрета, Фудбалски клуб Сарајево приморан је заказати сусрет на Билино Поље у Зеници, потврђеноје из овог клуба.

Фудбалски клуб Сарајево је у протеклим данима прикупио понуде за изнајмљивање стадиона који испуњавају услове треће категорије. Након детаљне анализе понуђених услова, а узимајући у обзир финансијске, организационе и друге параметре, донесена је одлука да ће сусрет бити одигран на стадиону Билино Поље у Зеници.

Један од основних разлога овакве одлуке јесте да су фиксни трошкови у другој понуди су били троструко већи од оне запримљене од Ногометног клуба Челик.

Унаточ жељи да се због логистичких трошкова и потенцијалних препрека за долазак у Зеницу, навијачима омогући гледање утакмице у њиховом граду, у преговорима за изнајмљивање стадиона Грбавица, накнадно је додана и клаузула немогућности кориштења јужне трибине што смањује капацитет стадиона Грбавица за цца 3.000 мјеста, те низ других услова које ФК Сарајево не жели прихватити, стоји у саопштењу клуба.

У циљу стварања што је могуће боље навијачке атмосфере, Фудбалски клуб Сарајево ће комплетирати неколико аранжмана како би сви заинтересовани навијачи могли повољно и безбједно подржати вољени клуб на овој утакмици у Зеници.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže