fbpx
Вијести, Регион, Црна хроника

Дјечак из Њемачке погинуо у Словенији док се играо у шуми

Off 2
Ilustracija

У трагичној несрећи до које је дошло јучер поподне у кампу Соча недалеко од Бовца смртно је настрадао 12-годишњак из Њемачке којега је одломљена стијена притиснула уз дрво, док се у оближњој шуми играо с неколико пријатеља, потврдила је локална полиција.

Како се наводи у приопћењу полицијске постаје Бовец, настрадали дјечак био је у скупини од 38 дјечака и младића који су уз пратњу 11 водича у Словенију дошли на кампирање у склопу “школе у природи” коју је организирао један од њемачких планинарских клубова.

Полиција је утврдила да се је настрадали заједно с мањом скупином пријатеља прије несреће упутио изван кампа, отишавши стрмим тереном у оближњу шуму удаљену 50-ак метара.

Кад су дјечаци након неколико минута дошли до оближње стијене у шуми, она се је одломила и 12-годишњака притиснула уз једно стабло, при чему је добио фаталне озљеде.

Остали дјечаци су одмах позвали четири своја водича који су дотрчали на мјесто несреће, одмакнули велики камен и почели с реанимацијом.

Убрзо је пристигла и локална екипа хитне медицинске помоћи, али је унаточ свим настојањима дјечак умро на мјесту несреће.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže