fbpx
БиХ, Вијести

Дјелатници дома ‘Марија наша нада’ најавили штрајк

Off 4
Marija nasa nada Siroki Brijeg (foto: Grude Online)

Дјелатници Дома за дјецу с потешкоћама у психичком и/или физичком развоју “Марија наша нада” из Широког Бријега од 2015. немају редовита примања због чега су одлучили ступити у штрајк.

У понедјељак, 19. коловоза, завршио је годишњи одмор за дјелатнике Дома, а они истичу како их финанцијски нестабилна ситуација и лоши увјети за рад приморавају на ступање у штрајк.

“Суочени смо с тешкоћама у финанцирању Дома, које се одражава и на дуготрајно кашњење наших особних доходака што нам отежава наше свакодневно функционирање. Иако равнатељ Дома Слободан Карачић улаже напоре како би изнашао начина да измири обавезе које се односе на плаће дјелатника, свјесни смо да се ради о привременим рјешењима која нам не дају дугорочан осјећај сигурности који нам је потребан како би квалитетно извршавали наше радне задатке и стјецали нова знања и вјештине”, навели су у приопћењу.

Из Дома подсјећају како је та установа постала стручна база за студенте неколико факултета Свеучилишта у Мостару те додају да је стручност кадрова из дома препозната и у БиХ и у Хрватској.

Извор: ФЕНА

Related Posts