fbpx
Фудбал

Допредсједник ФИФА-е приведен због корупције

Off 4

Допредсједник Међународне ногометне федерације (ФИФА) и предсједник Афричке ногометне федерације (ЦАФ) Ахмад Ахмад приведен је у Паризу због оптужбе за корупцију.

Само дан након што је Ђани Инфантино у Паризу изабран за новог-старог предсједника ФИФА-е, један од његових најближих сурадника је морао у полицију на испитивање због оптужби за корупцију, злоупорабу службеног положаја и сексуално узнемиравање.

Ахмад Ахмад је на челу ЦАФ-а од ожујка 2017. године, а оптужбе за корупцију и финанцијске малверзације стигле су од главног тајника те организације Амра Фахмyја, који је потом отпуштен.

Господин Ахмад је испитиван од стране француских власти у вези с наводима везаним за његов мандат као предсједника Афричке ногометне конфедерације, потврдила је ФИФА у својем приопћењу, преноси Хина.

“ФИФА није упозната с детаљима који се тичу ове истраге и стога није у могућности изнијети било какав коментар на њу, међутим затражили смо од француских власти све информације које би могле бити релевантне за истрагу која се одвијају у етичком одбору”, кажу из кровне ногометне организације.

Фахми је оптужио Ахмада за исплату мита појединим предсједницима афричких федерација у износу 20.000 долара, те за плаћање 830.000 долара једној француској твртки која је посредовала у набави спортске опреме, као и за то да је потрошио више од 400.000 долара који су припадали ЦАФ да би у Египту и Мадагаскару основао твртку преко које је купљено неколико аутомобила.

Ахмад је занијекао све оптужбе.

Вијест о привођењу првог човјека афричког ногомета долази само два тједна прије почетка афричког првенства, које ће бити одржано у Египту од 21. липња до 19. српња.

Related Posts