БиХ, Вијести

Дозволити окупљање грађана на Тргу Крајине

Off 3
Foto: BHRT

Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске поручили су да ће данас на мирном протесту у Парку Младен Стојановић у Бањалуци тражити да буде дозвољен и скуп на Тргу Крајине и да полиција престане са легитимисањем и кажњавањем грађана који се окупљају око Храма Христа Спаситеља у овом граду.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић каже да је окупљање грађана у складу са Уставом Републике Српске.

“То значи да грађани на мирном окупљању могу изразити незадовољство радом органа власти”, рекла је Тривићева новинарима.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић каже да његова странка подржава окупљање грађана, с циљем борбе за демократске вриједности.

“Грађани траже правду, а не да их било ко малтретира. Очекујем подршку грађана у борби за демократске вриједности”, рекао је Станић.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да борба опозиције неће стати на једном окупљању грађана.

“Борићемо се до краја за правду! Позивам људе да нас подрже у праведној борби. Данас ћемо, осим наведена два захтјева, саопштити и трећи”, најавио је Станивуковић.

Посланик у Клубу СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић позвао је грађане, не само Бањалуке, већ и цијеле Републике Српске, да се данас на мирном окупљању боре за своја права.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže