БиХ, Вијести, Култура

Додијељене бројне награде на Фестивалу „Лино-фест 2019“

Off 2
Foto: Lino fest

Фестивал дјечје пјесме „Лино-фест 2019“ одржан је у дворани Дома младих у Сарајеву, у натјецатељском дијелу фестивала наступили су малишани из Сплита, Ђурђевца, Сарајева, Новог Сада, Пожеге, Горажда, Мостара, Подгорице, Широког Бријега, Загреба и Вуковара.

Стручни жири, у саставу: Минка Муфтић, Бесим Спахић и Ивана Крстановић, синоћ је додијелио бројне награде.

 

Прва награда стручног жирија припала је Матеи Зовко из Широког Бријега и Вуковарским голубићима за пјесму „Херцеговка од Широког Бријега“, чији је аутор Шима Јовановац, а аранжман је урадио Жељко Николин.

Друга награда стручног жирија припала је Уни Станковић из Подгорице за пјесму „Кад заћутиш“, за коју је глазбу написао Славко Миловановић, текст Сања Перић, а аранжман Сенад Дрешевић.

Трећа награда стручног жирија додијељена је Корини Постружин из Загреба, за пјесму „Лоллипоп“, за коју је глазбу написала Лана Мариновић, текст Славко Олујић, а аранжман Тихомир Прерадовић.

Награда за најбољи текст: ауторица Адна Обућа за пјесму „Молитва“, коју је извела Адела Обућа из Горажда.
Награда за најбољи аранжман: аутор Ладо Леш за пјесму „Две поле“, коју су извеле Јана и Елена Црномарковић из Новог Сада.
Награда за најбољи сценски наступ: вокално-плесна скупина „Б-СТАРС“ из Мостара, која је извела пјесму „Мој рођендан“.
Награда за најбољу интерпретацију: Дина и Паола Шпанић из Загреба, које су интерпретирале пјесму „Мој глас“.

Сви остали извођачи овогодишњег Фестивала добитници су награде Медвједића Лине.

Програмски савјет Удруге „Либертас“ додијелио је познатом босанскохерцеговачком филмском и казалишном глумцу Мирзи Тановићу специјално признање за допринос афирмацији стваралаштва у области умјетности за дјецу. Мирза Тановић је остварио значајну улогу у ТВ-серији за дјецу и младе „Мак и Зак“ (1986.), а у Позоришту младих имао је запажене улоге у многобројним представама за дјецу.

У ревијалном програму наступили су збор „Принцесс крофне“ под водством Златана Бостанџића, хор за мале и младе „Сунцокрети“ под водством Неџада Мерџановића и Ванесе Сијерчић-Потуровић, плесна скупина вртића „Машин свијет“ из Источног Сарајева, балетна скупина „Белларте“ те плесна школа „АП“.

Related Posts