fbpx
БиХ, Вијести, Култура

Додијељене бројне награде на Фестивалу “Лино-фест 2019”

Off 2
Foto: Lino fest

Фестивал дјечје пјесме “Лино-фест 2019” одржан је у дворани Дома младих у Сарајеву, у натјецатељском дијелу фестивала наступили су малишани из Сплита, Ђурђевца, Сарајева, Новог Сада, Пожеге, Горажда, Мостара, Подгорице, Широког Бријега, Загреба и Вуковара.

Стручни жири, у саставу: Минка Муфтић, Бесим Спахић и Ивана Крстановић, синоћ је додијелио бројне награде.

 

Прва награда стручног жирија припала је Матеи Зовко из Широког Бријега и Вуковарским голубићима за пјесму “Херцеговка од Широког Бријега”, чији је аутор Шима Јовановац, а аранжман је урадио Жељко Николин.

Друга награда стручног жирија припала је Уни Станковић из Подгорице за пјесму “Кад заћутиш”, за коју је глазбу написао Славко Миловановић, текст Сања Перић, а аранжман Сенад Дрешевић.

Трећа награда стручног жирија додијељена је Корини Постружин из Загреба, за пјесму “Лоллипоп”, за коју је глазбу написала Лана Мариновић, текст Славко Олујић, а аранжман Тихомир Прерадовић.

Награда за најбољи текст: ауторица Адна Обућа за пјесму “Молитва”, коју је извела Адела Обућа из Горажда.
Награда за најбољи аранжман: аутор Ладо Леш за пјесму “Две поле”, коју су извеле Јана и Елена Црномарковић из Новог Сада.
Награда за најбољи сценски наступ: вокално-плесна скупина “Б-СТАРС” из Мостара, која је извела пјесму “Мој рођендан”.
Награда за најбољу интерпретацију: Дина и Паола Шпанић из Загреба, које су интерпретирале пјесму “Мој глас”.

Сви остали извођачи овогодишњег Фестивала добитници су награде Медвједића Лине.

Програмски савјет Удруге „Либертас“ додијелио је познатом босанскохерцеговачком филмском и казалишном глумцу Мирзи Тановићу специјално признање за допринос афирмацији стваралаштва у области умјетности за дјецу. Мирза Тановић је остварио значајну улогу у ТВ-серији за дјецу и младе “Мак и Зак” (1986.), а у Позоришту младих имао је запажене улоге у многобројним представама за дјецу.

У ревијалном програму наступили су збор “Принцесс крофне” под водством Златана Бостанџића, хор за мале и младе “Сунцокрети” под водством Неџада Мерџановића и Ванесе Сијерчић-Потуровић, плесна скупина вртића “Машин свијет” из Источног Сарајева, балетна скупина “Белларте” те плесна школа “АП”.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže