fbpx
БиХ, Вијести

Додијељена јавна признања Града Широког Бријега

Off 4
Foto: Ivan Crnjac/BHRT

Поводом Дана Града у Широком Бријегу је данас уприличена свечана сједница Градског вијећа. Назочнима су се, уз остале, обратили градоначелник Миро Краљевић и предсједник Вијећа Винко Топић. Топић је истакнуо позицију Широког у односу на друге опћине и градове у Западној Херцеговини казавши како се овај град развија континуирано из године у годину.

Градоначелник Широког Бријега Миро Краљевић је подсјетио како је Широки Бријег економски добро развијен, али та развијеност се, како додаје, не очитује само у економским него и у шпортским, културним и другим пољима.

Прије почетка сједнице положени су вијенци на средишњем широкобријешком тргу, а уз остале, присутна су била и изасланства Хрватског народног сабора, Жупаније Западнохерцеговачке, сусједних градова и опћина и друго.

Нови велепосланик Републике Хрватске у БиХ Иван Стамболић је истакнуо како је став владе у Хрватској да ће и убудуће помагати важне пројекте у Широком Бријегу те да ће се залагати за БиХ у којој живе три конститутивна и у потпуности равноправна народа.

На крају манифестације су додијељене награде заслужним грађанима.

Иначе, овај град свој дан прославља 15. коловоза, што је уједно и благдан Узнесења Блажене Дјевице Марије – једног од четири заповједна благдана у католика.

Извор: Иван Црњац/БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže