fbpx
БиХ, Вијести

Додик: Нико неће поставити војску између РС и Србије

Off 3
Foto: Arhiva

Нико неће поставити војску између РС и Србије, изјавио је данас Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине говорећи о сједници Предсједништва БиХ заказаној за сутра.

Коментаришући иницијативу Жељка Комшића, члана Предсједништва БиХ да се одржи сједница о мигрантској кризи Додик је подсјетио да је већ одржана сједница Предсједништва БиХ на којој је разматрана мигрантска ситуација када је Савјет министара БиХ задужен да направи цјеловит план, што није урађено.

“Савјет министара БиХ који је требао да буде рјешење за мигрантску кризу постао је проблем јер ништа није учинио. Није ми проблем, већ сам заказао сједницу сутра, али мислим да ће то бити јалова прича која неће дати никакав резултат јер немамо Савјет министара БиХ који би могао оперативно нешто да уради. Ова сједница чисто је да Комшић покаже да се нешто брине, али ту бригу требало је показати прије. БиХ све што је требала учинити у погледу мигрантске кризе учинила је погрешно. Мигранти су ушли и они су овдје проблем конкретних људи у УСК-а”, рекао је Додик и додао да је требало спријечити улазак миграната.

Поновио је да РС не прихвата да се на подручју тог ентитета праве мигрантски центри, а да је става да би се центри требали правити у Европи гдје су мигранти кренули и гдје постоје капацитети за рјешавање тог проблема.

Коментаришући информацију да ће МУП Федерације БиХ формирати резервни састав полиције Додик је рекао: “Нека им је сретно, ми се не петљамо у њихове ствари”.

“Ако цјене да им треба тај састав за повећање безбједности то је ок, ми смо процјенили да нам треба”, казао је Додик.

Истакао је да је тражено споразумом да се “федералне полицијске снаге распореде на простор РС и то се неће десити”.

“Ако неко сматра да треба да се ангажује полиција РС да чува границу онда ће то полиција РС урадити и не треба нам никаква испомоћ”, рекао је Додик.

Говорећи о писму које је Ружица Јукић, потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета БиХ, упутила члановима Предсједништва БиХ, у којем је тражила хитну реакцију и да обавијесте Уједињене народе и Европску унију о уплитању у рад правосудних институција БиХ Додик је рекао да се слаже да првосуђе ничему не служи већ само да прозиводи афере. Нагласио је да на нивоу БиХ постоји Суд, Тужилаштво и ВСТС који по уставу нису предвиђени.

“То је била креација оних који представљали Европску унију, високог представника који је у име Уједињених нација нешто радио, пошто су они то креирали на незаконит, неуставан начин сада њих обавјешавати о томе има можда смисла само због јавне галаме”, казао је Додик.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže