fbpx
БиХ, Вијести

Договорен посебан колективни уговор за просвјетаре у РС

Off 9
Foto: argumenti.rs

Посебни колективни уговор за запослене у области образовања и културе Републике Српске биће потписан наредне седмице, договорено је на данашњем састанку министра просвјете и културе РС Наталије Тривић и предсједника Синдиката образовања, науке и културе РС Драгана Гњатића.

Разговор је био прилика за усаглашавање појединих одредби Посебног колективног уговора између Министарства просвјете и културе и Синдиката образовања, науке и културе. Било је ријечи и о наредним корацима на унапређењу положаја просвјетних радника те запослених у култури.

Посебним колективним уговором за запослене у области образовања и културе РС уређују се права, обавезе и одговорности радника и послодаваца која проистичу из рада и по основу рада, међусобни односи радника и послодаваца, као и друга питања која нису на потпун и цјеловит начин уређена законима у овој области, саопштено је из ентитетског ресорног министарства.

Тај колективни уговор односи се на запослене у области предшколског, основног, средњег, специјалног и умјетничког образовања и у области културе, као и на све послодавце којима је оснивач РС или јединица локалне самоуправе и имају сједиште на територији РС.

Извор: Фена

Related Posts