fbpx
Спорт, Фудбал

Де Роси: Најважнија је ствар испунити властите снове

Off 9
Foto: Skysports

Један од најзанимљивијих ногометних трансфера овога љета је прелазак дугогодишњег капетана Роме Даниелеа Де Росија (36) у редове аргентинског великана Боке Јуниорса.

Де Роси је као дјечак маштао да ће једног дана носити дрес славног клуба у чијим редовима је играо Дијего Марадона и истрчати на славни стадион Ла Бомбонеру. И у смирај каријере је испунио жељу након што је у петак потписао уговор на једну сезону.

“Моје срце је у Роми, али Боца ми се свиђа од моје младости. Заљубљен сам у овај стадион и желио сам играти у клубу у којем је наступао Марадона,” поручио је бивши талијански репрезентативац.

“Маштао сам да пролазим овим тунелом и излазим на травњак храма свјетског ногомета. Најважнија ствар у животу је бити у стању испунити своје властите снове … Хвала Бока,” додао је.

Де Роси је 18 година носио дрес Роме, а на концу прошле сезоне водство клуба је одлучило како му неће понудити нови уговор па је срећу одлучио потражити на другом крају свијета.

“Бока Јуниорсе су основали Талијани, па се овдје осјећам као код куће,” додао је Роси који је за Рому уписао 616 наступа, постигао 63 гола, те забиљежио 54 асистенције.

Тијеком богате каријере Де Роси је 2006. године освојио и наслов свјетског првака с репрезентацијом Италије.

“Он је играч који нам треба. Нјегово искуство и знање су огромни. Видјет ћемо у каквом је физичком стању и сигуран сам како ће се брзо уклопити,” нагласио је тренер Густаво Алфаро.

Занимљиво, Де Роси је ногометаш далеко од модерне технологије. Де Роси нема Твитер или Инстаграм рачуне, а свој приватан живот годинама је скривао. Од 2006. до 2009. је био у браку с Тамаром Писноли с којом има дјевојчицу, а у просинцу 2015. се оженио за глумицу и модел Сарах Фелбербаум с којом је добио још једну кћер.

Занимљиво, био је први купац свог новог дреса с бројем 16, а одмах их је купио 100 како би их подијелио пријатељима у Италији.

Велику улогу у његовом доласку у Буенос Аирес имао је спортски директор Николас Бурдисо с којим је Де Роси пет година дијелио свлачионицу у Роми.

“Већ годинама смо пријатељи и знао сам за његову жељу да заигра за Боку. Када сам му предложио долазак знао сам да ће прихватити нашу понуду,” додао је Бурдисо.

Извор: Хина

Related Posts