fbpx
Вијести, Спорт

Дејвис Куп: Босна и Херцеговина против Чешке, обје без најбољих играча

Off 8
Davis Cup: Bosna i Hercegovina protiv Češke, obe bez najboljih igrača
Zenica, Bosna i Hercegovina - 12.09.2019. : Prvo kolo Euro-afričke grupe 1 Davis Cup-a odigrat će se za vikend u Zenici, gdje će snage odmjeriti Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine i Češke ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Прво коло Еуро-афричке групе 1 дејвис Купа одиграт ће се за викенд у Зеници, гдје ће снаге одмјерити Давис Цуп репрезентације Босне и Херцеговине и Чешке. Мечеве Дејвис Купа гледајте у програму БХТ1.


Данас су у Арени “Хусејин Смајловић” у Зеници одржане конференције за медије оба тима, гдје је било говора о очекивањима у предстојећим сусретима.

Томислав Бркић, капитен бх. репрезентације, рекао је како противника не треба потцијенити.

“Мислим да Чешка без најбољег играча с овим младим тимом има доста показати. Нисмо фаворити, не треба потцијенити овај њихов тим, иако је млад. Наш тим игра без Дамира, који не може играти због обавеза, али мислим да можемо остварити побједу. Подлога се није мијењала као против Холандије и Туниса и мислим да ће нам свима одговарати. Једино питање је ко ће играти за нас у суботу и недјељу. Да имамо Дамира, лакше би комбиновали сингл и дубл мечеве, теже је овај пут. Али, имамо и Нермана, морамо видјети које су нам најбоље опције и да у дублу имамо можда и највеће шансе ако буде неријешено те да ту дођемо до предности”, рекао је Бркић.

Mirza Bašić

Foto: Haris Badzic – Anadolu Agency

Мирза Башић, бх. тенисер, рекао је како је сваки играч битан и да је битно да се освоје бодови.

“С обзиром на то да се играју и сингл и дубл мечеви, сваки играч је битан. Битно је да донесемо побједу, требају нам три поена да прођемо даље, то нам је најбитније. Моја форма је добра и надам се добрим резултатима за викенд. Ја познајем Јирија Веселија, али знам да су и други играчи добри. С ким год будем играо, битно је да одиграм добру партију”, нагласио је Башић.

Nerman Fatić

Foto: Haris Badzic – Anadolu Agency

Нерман Фатић рекао је како се добро осјећа пред мечеве Давис Цупа.

“Ја сам у посљедње вријеме имао добрих резултата, осјећам се добро и трудимо се сви да дамо све од себе и дамо све за репрезентацију. Сигуран сам да ћемо дати свој максимум.”

Darko Bojanović

Foto: Haris Badzic – Anadolu Agency

Дарко Бојановић, бх. репрезентативац, рекао је како му је увијек драго одазвати се позиву у репрезентацију.

“Мени је драго кад ме позову у репрезентацију, јер нема ништа љепше него да представљате своју државу. Сви ћемо покушати дати све од себе”, рекао је Бојановић.

Jaroslav Navratil

Foto: Haris Badzic – Anadolu Agency

Јарослав Навратил, капитен чешке репрезентације, рекао је како БиХ игра без Дамира Џумхура, најбоље рангираног бх. тенисера.

“Мечеви ће бити тешки, Босна и Херцеговина игра код куће и могу бирати подлогу која је спорија. Знам да неће играти са својим играчем број 1 Дамиром Џумхуром и нису толико јаки. Видио сам неке мечеве на УС Опену, Џумхур је добро играо и сада када немају најбољег играча није лако, али ово је прилика за друге играче.
Довео сам млади тим са шампионом УС Опена Јонаса Форејтека и дајем им прилику овдје у Босни и Херцеговини. Знам да нисмо толико јаки и надам се да ћемо бити сретни у недјељу”, рекао је Навратил.

За Босну и Херцеговину наступит ће Мирза Башић, Томислав Бркић, Нерман Фатић и Дарко Бојановић, с тим да је у улози капитена Томислав Бркић.

Чешку Републику представљат ће Јири Веселy, Тхомас Мацхац, Јонас Форејтек, Јири Лехецка и Далибор Сврцина, а капитен је Јарослав Навратил.

Жријеб парова бит ће обављен у петак у 12 сати.

Извор: Анадолија

Related Posts