fbpx
Култура, Филм

Дел Торо добио звијезду на “Стази славних”

Off 8
Holivudski glumac del Toro
Meksički redatelj Guillermo del Toro (foto: Wikipedija)

Мексички редатељ Гиљермо дел Торо јучер је добио звијезду на чувеној “Стази славних” у Лос Анђелесу, а пригоду је искористио да позове све имигранте да не устукну пред страхом након смртоносне пуцњаве у Сједињеним Државама.

Дел Торо, награђен 2018. године двама Оскарима 2018. за филм “Облик воде”, склон је снимању хоррор филмова те познат по необичним фантастичним ликовима и злим чудовиштима, премда је у стварном животу, ако је вјеровати онима који га добро познају, веселе нарави и топле ћуди.

Јучер је, добивајући своју звијезду на Стази славних говорио о страху што га неки користе да би подијелили нацију и “да би нам поручили како смо међусобно различити те да не бисмо смјели вјеровати једни другима.”

Но “овакве су подјеле чисте измишљотине”, рекао је Дел Торо, алудирајући на убојство које се прошли викенд догодило у тексашком Ел Пасу.

“Кад ми људи кажу да живим у својем имагинарном свијету, одговарам им да у њему не живим ја, него политичари, клер…, ни у којем случају ја”, казао је.

“Не вјерујте лажима које говоре о нама, вјерујте причама које носите у себи и вјерујте у то да сви заједно можемо промијенити ствари”, рекао је Дел Торо, редатељ који је из Мексика отишао 1998. године када му је отет отац. Отмичари су тражили откупнину у износу од милијун долара коју је редатељ успио прикупити уз помоћ пријатеља и колеге Џемса Камерона. Од тада живи у Лос Анђелесу.

Своједобно је у интервјуу за часопис Тајм о отмици оца казао: “Сваки дан, сваки тједан догоди се нешто што ме подсјети да сам у сталном изгнанству из властите земље.”

Дел Торо продуцира већину својих филмова. Године 2008. основао је продуцентску кућу “Цха Цха Цха Филмс” са сународњацима, пријатељима и познатим редатељима Алфонсом Куароном и Алехандром Гонзалезом Инарицијом.

Извор: Хина

Related Posts