fbpx
Вијести, Регион

Даруварцу смањена казна с пет на четири године затвора

Off 13
Dino Stanin/PIXSELL

Одлуком Изванрасправног вијећа Жупанијског суда у Сплиту, Дарку Ковачевићу Даруварцу (32) смањена је казна с пет на четири године затвора за брутално премлаћивање и пријетње 18-годишњој Л. Г. из Задра.

По неслужбеним информацијама, разлог смањења затворске казне је изражено жаљење и кајање те признање Дарка Ковачевића, који су узети као олакотне околности.

Гласноговорник Жупанијског суда у Сплиту Дамир Ромац ту вијест није хтио ни потврдити нити оповргнути, казао је само да је пресуда написана и отпремљена на Опћински суд у Задру.

Ми нисмо добили никакву информацију о смањењу пресуде Дарку Ковачевићу тако да то не можемо коментирати, рекао је Хини гласноговорник Опћинског суда у Задру Денис Кларендић.

Дарко Ковачевић Даруварац проглашен је кривим 10. сијечња на Опћинском суду у Задру за пријетње и брутално премлаћивање 18-годишње дјевојке 13. липња прошле године у Задру.

Иако је тужитељство тражило да се Ковачевићу одреди казна од 5,5 година затвора, суткиња Опћинског суда у Задру Митра Мештровић изрекла је неправомоћну пресуду на пет година безувјетног затвора.

Ковачевић је осуђен на четири године и шест мјесеци за тешку тјелесну озљеду, а десет мјесеци добио је због пријетње.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže