fbpx
БиХ, Култура, Музика

Данас у Вијећници трећи Аустријски бал

Off 4
Foto: Fena

Аустријски бал, репрезентативна манифестација чијом је организацијом Сарајево сврстано прије три године на листу свјетских градова у којима се она одржава, вечерас је уприличен у Вијећници.

Организатор је Удружење “Аустријски бал у БиХ”, уз подршку Градске управе и Амбасаде Републике Аустрије у нашој земљи.

Пред почетак догађаја јавила се наша репортерка Хатка Незиревић.

На новинарској конференцији одржаној јучер у том објекту, градоначелник Абдулах Скака, предсједница Удруге “Аустријски бал у БиХ” Зинаида Јамакосмановић и један од чланова Бечке филхармоније који ће наступити у глазбеном дијелу, маестро Роберт Wернер, нагласили су да је на задовољство поклоника, постала традиционалном ова јединствена манифестација чији је иницијатор некадашњи велепосланик Аустрије у Босни и Херцеговини Мартин Паммер.

Јамакосмановић је навела да Удруга на чијем је челу први пут самостално организира бал, трећи по реду, уз подршку градске управе и Велепосланства Републике Аустрије у Босни и Херцеговини.

Градоначелник и предсједница Удруге такођер су истакнули да је циљ постићи сваке наредне године све богатији и љепши садржај.

Манифестација ће почети вечерас дефилеом на црвеном тепиху испред Вијећнице.

Узваницима ће се обратити градоначелник Сарајева и актуална велепосланица Аустрије Улрике Хартманн.

Фанфаре ће најавити сам почетак глазбеног и плесног дијела у 21 сат.

До четири сата наредног јутра ће трајати програм у чијем су осмишљавању организатори контактирали с многим умјетницима из Беча, Сарајева и цијеле регије.

По градоначелниковој данашњој изјави на прес-конференцији, манифестација између осталог доказује пријатељство главних градова Босне и Херцеговине и Аустрије.

У протекле двије године, Аустријски бал у Сарајеву окупио је близу 500 судионика, посланика културе и умјетника из обје државе. Више од 3000 посјетитеља уживало је у глазби, плесу и наступима врхунских умјетника.

Организатори истичу, између осталих судионика, наступе умјетника као што су Соња Шарић и Wилфриед Зелинка из Опере града Граза, али и пијаниста Роберта Wернера, пријатеља ове манифестације.

Организација оваквог догађаја је изузетно захтјевна технички и финанцијски, па је предсједница Удруге “Аустријски бал у БиХ” захвалила бројним спонзорима и пријатељима за њихов допринос вечерашњој бајковитој вечери, како је рекла јучер на новинској конференцији.

 

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže