fbpx
БиХ, Вијести

Данас појачана фреквенција саобраћаја

Off 4

Појачана је фреквенција саобраћаја, посебно у градским зонама.

И данас се очекује изразито високе температуре, па апелујемо на све возаче који путују на дуже релације, да праве чешће паузе, посебно у најтоплијем дијелу дана.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00:30 до 01:30 сати, од 02 до 03:30 сати и од 04 до 05:30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због радова на аутопуту А-1 Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од 2 км возила саобраћају двосмјерно.

Наизмјенично-једном траком због извођења санационих радова, саобраћа се на путним правцима: Кључ-Ланиште, Сребреник-Орашје (санација тунела Орманица) Олово-Кладањ, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, као радови у Јајцу (М-5, санација моста преко ријеке Пливе) и Мостару.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи.

На граничним прелазима Зупци и Делеуша појачана је фреквенција возила у оба смјера. На граничном прелазу Босанска Градишка дуга колона возила је на излазу из БИХ, а на прелазу Босански Брод фреквентно је на улазу у БИХ. На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Због обиљежавања Курбан-бајрама, данас и сутра на подручју ФБИХ забрањен је превоз експлозивних материја.

Извор: БИХАМК

Related Posts