fbpx
БиХ, Спорт, Фудбал

Горажде домаћин 2. Међународног ногометног турнира за дјецу

Off 1
Foto: Fena/Elma Geca

Горажде ће овог викенда бити домаћин највеће дјечије ногометне манифестације у Босанскоподрињском кантону (БПК). Други по реду међународни бајрамски ногометни турнир који организује СФК „Либеро“ окупит ће неколико стотина дјечака и дјевојчица из БиХ, Србије и Црне Горе.

По ријечима предсједника СФК „Либеро“ Сенада Хубјера, бит ће то прави празник фудбала за дјецу.

„Послије прошлогодишњег успјешног турнира који смо организирали за дјечаке и дјевојчице, дошли смо на идеју да то постане традиционални турнир. Поводом бајрамских празника турнир ће ове године 8. и 9. јуна окупити око 400 дјечака и дјевојчица из БиХ, Србије и Црне Горе. Први дан играју дјечаци годишта 2007./2008. други дан предвиђене су утакмице годишта 2009./2010. и 2011./2012.“ – појаснио је Хубјер.

Прецизирао је да је своје учешће на турниру потврдило 18 клубова из три државе који су пријавили селекције у свим категоријама.

„Интерес би сигурно био и већи да се у исто вријеме у Сарајеву не одржава турнир „Јосип Каталински“ па су неке екипе одустале. У сваком случају задовољни смо интересовањем јер имамо око 60 учесника више него прошле године. За најбоље екипе и појединце обезбјеђени су пехари, медаље и награде и позивам све родитеље и грађане да присуствују овом празнику дјечијег фудбала у нашем кантону“ – казао је предсјендик СФК „Либеро“.

Отварање турнира предвиђено је у суботу 11 сати након чега ће услиједити и прве утакмице. Покровитељи турнира и ове године су Град Горажде и министарство за образовање, младе, науку, културу и спорт БПК.

Related Posts