fbpx
Спорт, Фудбал

Вукас: Уз максималну озбиљност изборити сљедеће коло

Off 4
Trener HŠK Zrinjski Hari Vukas
Trener HŠK Zrinjski Hari Vukas

Иако у узвратни сусрет преткола Еуропске лиге против Академије Пандев Зрињски улази с три гола предности, тренер “Племића” Хари Вукас истиче да неће допустити никакво опуштање својих играча.

“Имамо добар резултат, али сви знају какав је ногомет и сигурно је да ћемо у узврату бити максимално озбиљни и мобилизирани како бисмо дошло до нашег циља, а то је пласман у сљедеће коло Еуропске лиге”, казао је на Вукас на конференцији за новинаре.

Тренер Зрињског поновио је како Академија Пандев није лоша момчад, истичући како ће у узвратном сусрету Македонци бити пуно опаснији.

“Они су у првој утакмици збиља били под притиском због свог првог изласка у Еуропу, али сада иде друга утакмица и, с обзиром на резултат из прве, они ће доћи потпуно растерећени, а то може бити опасно. Не смијемо допустити да утакмица оде у неком непредвиђеном смјеру, да дођемо у некакву нелагоду”, додао је Вукас.

С њим се сложио и вратар Зрињског Иван Бркић који је устврдио како вјерује да његови суиграчи неће допустити било какво изненађење у сутрашњој утакмици. Што се тиче почетка нове сезоне Бркић је истакнуо да је још рано извлачити некакве закључке, иако, како је рекао, ствари за сада изгледају јако добро.

“Сви смо уочи почетка нове сезоне били знатижељни како ће све то изгледати. Вјеровали смо у себе и мислим да смо оправдали очекивања. Све то изгледа пуно боље него на старту прошле сезоне и надам се да ћемо тако и наставити”, поручио је Бркић.

Зрињски у жестоком темпу отвара сезону и након узвратне утакмице против Академије Пандев, која се игра у четвртак од 19 сати, “Племићи” већ у недјељу гостују код актуалног првака Сарајева на старту Премијер лиге БиХ, а одмах затим у четвртак, 25. српња, ако узврат против македонске момчади прође према очекивањима, у другом претколу Еуропске лиге гостују код низоземског Утрецхта.

Вукас је истакнуо како га охрабрују тренинзи његове момчади на којима, како је рекао, сви играчи дају свој максимум, као и чињеница да момчад нема нити једног проблема с озљедама.

Извор: БХРТ/ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže