fbpx
БиХ, Вијести

ВМБиХ: Грант ЕБРД-а за подршку у изградњи Коридора Vц

Off 4

Вијеће министара Босне и Херцеговине данас је на телефонској сједници утврдило Приједлог уговора о гранту (Коридор Vц у РС – Дио I) између Босне и Херцеговине и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) који се односи на инвестициони грант из програма Европски заједнички фонд за западни Балкан.

Закључено је да Министарство финансија и трезора БиХ Приједлог уговора достави Предсједништву БиХ у даљњу процедуру, уз приједлог да се за потписника уговора одреди министар финансија и трезора БиХ.

Грант од 12.900.000 еура биће алоциран на Републику Српску – ЈП Аутопутеви Републике Српске у сврху подршке финансирању изградње двију петљи на аутопуту у Јоховцу (Товира) и Руданки (Костајница), те дионице аутопута дужине 6,1 км између ових петљи, као и прилазног пута с двјема тракама у дужини око једног километра за повезивање са постојећом магистралном цестом, укључујући прелаз преко ријеке Босне.

У сврху реализације наведеног пројекта ЕБРД је са ЈП Аутопутеви Републике Српске као зајмопримцем, односно пројектним ентитетом закључио Уговор о зајму 27. 12. 2017. године на износ 70.000.000 еура. На основу закљученог Уговора о зајму, Банка је са Босном и Херцеговином као даваоцем гаранције, односно примаоцем гранта закључила Уговор о гаранцији 5. 1. 2018. године.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže