fbpx
БиХ, Вијести

Влада ХНЖ-а усвојила Извјешће о извршењу прорачуна

Off 4
Foto: Vlada HNŽ

Влада Херцеговачко-неретванске жупаније (ХНЖ) на данашњој сједници усвојила је Извјешће о извршењу прорачуна ХНЖ-а за раздобље од 1. сијечња до 30. липња ове године те Извјешће о извршењу текуће причуве, такођер, за исто раздобље.

Истакнуто је како се прорачунски приходи остварују сукладно планираној динамици те да се све обвезе из прорачуна уредно и на вријеме извршавају, приопћено је из Владе ХНЖ-а.

Влада је усвојила Одлуку о додјели концесија за обављање електропривредне дјелатности производње, пријеноса и дистрибуирања електричне енергије за електроенергетске објекте фотонапонске електране: ”Брегава”, ”Антонио Цоммерце 1”, ”Анареа 1”, ”ЛОWРЕ” и ”Оил-АЦ 1” на локалитету Пјешивац, опћина Столац.

Такођер, Влада је усвојила Информацију о раду нотара у ХНЖ-у, Извјешће о раду за 2018. годину и Финанцијско извјешће за раздобље од 1. сијечња до 30. липња ове године установе ”Дом за социјално и здравствено збрињавање особа с инвалидитетом и других особа”.

Усвојена је и Одлука о усвајању Програма утрошка средстава за Скупштину ХНЖ-а у износу 1.150.000 марака која ће бити утрошена за реконструирање зграде и набаву опреме с циљем побољшања увјета рада Скупштине.

На данашњој сједници, Влада је размотрила Информацију о проведби одредби закључених колективних уговора са синдикатима здравства, образовања, државних службеника и намјештеника и министарства унутарњих послова.

Када је у питању Колективни уговор који се односи на лијечнике медицине и стоматологије, Влада је још једном позвала и остале судионике здравственог сустава: Завод здравственог осигурања, здравствене установе односно осниваче домова здравља да сукладно постигнутом договору сватко извршава свој дио преузетих обвеза.

Говорећи о проблематици у свези с колективним уговорима који се односе на просвјету, државне службенике, намјештенике и Министарство унутарњих послова закључено је, такођер, како Влада у цијелости испуњава све обвезе преузете потписивањем колективних уговора.

Истакнуто је како Влада, уз досљедно поштивање одредби колективних уговора у образовању, низом других конкретних мјера: реконструирањем и утопљавањем школских објеката, изградњом игралишта и школских спортских дворана, рјешавањем радно-правног статуса дјелатника, те очувањем свих радних мјеста у просвјети на најбољи начин показује како је образовање у врху приоритета њезина рада.

Опредијељена за континуирани дијалог са свим социјалним партнерима, Влада је задужила ресорна министарства да дијалог наставе и тако рјешавају сва евентуално отворена питања, стоји у приопћењу.

Извор: ФЕНА

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže