fbpx
БиХ, Вијести

Влада ФБиХ дала сагласност за стечај још једне домаће комапаније

Off 16
Vitezit
Foto: Fena

Витезит одлази у стечај. Тако је данас одлучено на сједници Владе ФБиХ у Сарајеву. 

Влада ФБиХ је прихватила информацију Федералног министарства енергије, рударства и индустрије поводом захтјева Опћинског суда у Травнику за давање претходне сагласности за отварање стечајног поступка над ПС Витезит д.о.о. Витез.

Тим поводом је констатирала да је, до сада, из буџета Федерације БиХ исплаћено 2.996.188,60 КМ по основу солидарне одговорности за обавезе овог привредног друштва, а да је код Федералног министарства финасија заведено у редослиједу намирења по истом основу још 30.005,56 КМ.

Такођер, у посљедњих десет година по разним основама издвојено је више од 15.000.000 КМ буџетских средстава за оживљавање производње и спречавања стечаја ПС Витезит, што није дало очекиване резултате.

Влада је данас задужила федералног министра енергије, рударства и индустрије задужила да, у складу са овлаштењима из Закона о стечајном поступку, Опћинском суду у Травнику достави сагласност за отварање стечајног поступка над ПС Витезит, с циљем реорганизације стечајног дужника и уређивања његовог правног положаја и односа према повјериоцима, а нарочито ради одржавања пословања.

Министар ће у току стечајног поступка остваривати сарадњу и координацију са стечајним судијом и стечајним управитељем кад је ријеч о ограничењу у располагању имовином стечајног дужника, која служи за производњу наоружања и војне опреме.

Извор: БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže