БиХ, Вијести

Влада РС о измјенама закона о судским таксама

Off 7

Влада Републике Српске требало би да на данашњој сједници у Бањалуци разматра Нацрт закона о измјени Закона о судским таксама.

На дневном реду је и приједлог уредбе о условима за давање сагласности Јавном предузећу “Лутрија Републике Српске” из Бањалуке за оснивање привредног друштва за приређивање игара на срећу.

Предвиђено је да буде размотрена и информација о завршетку активности на “Реконструкцији и опремању Централног медицинског блока и изградњи новог Сјеверног крила ЦМБ Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

Пред министрима је и информација о стању у области телекомуникација у Републици Српској, информације о стању у области прерађивачке индустрије за прошлу годину, као и информација о спровођењу мјера и активности из републичких акционих планова за реализацију препорука Европске комисије са три циклуса састанака секторских пододбора за праћење ССП, између ЕУ и БиХ.

Планирано је и да буде размотрен извјештај о стању у банкарском систему Републике Српске за прошлу годину и извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за 2018.

На данашњој сједници требало би да буде размотрен и документ оквирног буџета Републике Српске за период 2020-2022. година, као и приједлог одлуке о измјенама одлуке о усвајању Акционог плана запошљавања у Републици Српској за ову годину.

Related Posts