fbpx
БиХ, Вијести

Влада РС-а поднијела тужбу против ФБиХ

Off 9
Vlada-RS

Влада Републике Српске упутила је данас Суду Босне и Херцеговине тужбу против Федерације БиХ због дуга од расподјеле прихода од индиректних пореза, у вриједности од 34,5 милиона конвертибилних марака (КМ).

Тужба је поднесена ради накнаде штете од 34.571.047,78 КМ и односи се на период од јула 2017. до децембра 2018. године.

“Република Српска подноси тужбу против Федрације БиХ ради накнаде штете због неодобравања неспорних Приједлога одлука о Израчуну коефицијената за расподјелу индиректних пореза у периоду од јула 2017. године до децембра 2018. године и Приједлога обрачуна другог привремног поравнања између ентитета за 2017. годину и Приједлога обрачуна другог привременог поравнања између ентитета за 2017. годину. Институције Републике Српске дале су сагласност на тужбу коју је припремило Правобранилаштво Републике Српске”, наводи се у саопштењу ентитетске владе.

У саопштењу се нови да се због неусвајања нових коефицијената за расподјелу средстава новац који припада Републици Српској слива на рачун ФБиХ.

“Подсјећамо, Влада Републике Српске била је спремна и отворена за сарадњу, али због опструкција од стране Министарства финансија Федерације БиХ и изостајања рјешења, Влада Републике Српске, с циљем заштите буџета и права грађана Републике Српске, надоканду штете затражила је судским путем”, наводи се у саопштењу Владе Републике Српске.

Извор: Анадолија

Related Posts