fbpx
Сарајево Филм Фестивал, Филм

Вечерас додјела награда “Срце Сарајева”, уживо на БХТ1 од 20:00

Off 7
SFF 2019. Otvaranje
Foto: Edis Deljković/BHRT

Вечерас од 20 сати у сарајевском Народном позоришту ће бити одржана церемонија додјеле награда 25. Сарајево Филм Фестивала. Атмосферу са црвеног тепиха у 19:30 сати, а потом и церемонију додјеле награда 25. СФФ-а гледајте у директном пријеносу, само на БХТ1 и порталу бхрт.ба.

“Срце Сарајева” додјељује се у категоријама за дугометражни, документарни, краткометражни и студентски филм. Такођер, бит ће уручене и CineLink награде.

Жиријем Такмичарског програма СФФ-а за играни филм ове године предсједава један од најцјењенијих филмских аутора данашњице, шведски режисер и добитник Златне палме Рубен Естлунд.

Уз екипе филмова, селекторице програма, чланове жирија и госте Фестивала, вечерас ће на Црвеном тепиху бити и мексички глумац Гаел Гарсија Бернал, добитник “Почасног Срца Сарајева” 20. Сарајево Филм Фестивала (2014), специјални гост 25. Сарајево Филм Фестивала.

“Хладни рат” – Лјубав и музика у тешким временима

У оквиру програма “Посвећено Павелу Павликовском” фестивалска публика ће данас у 15 сати у кину Митинг Поинт моћи погледати “Хладни рат”, филм који је отворио прошлогодишњи Сарајево Филм Фестивал и за који је Павликовски овјенчан Златном палмом за најбољу режију на 71. Фестивалу у Кану.

Филм “Хладни рат” говори о страственој љубавној причи између двоје људи који се због различитог поријекла и темперамента на први поглед чине неспојивим, али ипак судбински предодређени једно за друго. Смјештен у вријеме Хладног рата педесетих година прошлог стољећа у Пољској, Берлину, Југославији и Паризу, филм описује немогућу љубав у немогућа времена.

Режија: Павел Павликовски

Улоге: Јоана Кулиг, Томаш Кот, Борис Сиц

“Лијепо доба” за љубитеље кина под звијездама 

Опен Ер програм у Лјетном кину Раифајзен доноси француски филм “Лијепо доба” Ницоласа Бедоа, узбудљиву причу која подсјећа на филмске класике “Тхе Гаме” и “Труман Схоw”.

Виктору, мушкарцу у шездесетим годинама живота, свијет се окрене наопачке када му Антоан, подузетник у успону, понуди да испроба јединствен и нови вид забаве. Користећи мјешавину позоришних трикова и упризорења прошлих догађаја, Антоинеова компанија омогућава клијентима повратак у доба по сопственом избору. Виктор се одлучује вратити четрдесет година уназад, и поново проживјети најљепшу седмицу свог постојања. Седмицу када је упознао љубав свог живота.

Режија: Ницолас Бедо

Улоге: Даниел Отеуи, Гијом Кане, Дориа Тилије, Фани Ардан, Пјер Ардити

Атмосферу са црвеног тепиха у 19:30 сати, а потом и церемонију додјеле награда 25. Сарајево Филм Фестивала гледајте у директном пријеносу, само на БХТ1 и порталу бхрт.ба.

Извор: БХРТ/СФФ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže