fbpx
БиХ, Вијести

Велике гужве на граничном прелазу Брегат

Off 8
Šćepan polje
Šćepan polje

У јеку љетне туристичке сезоне, појачана је фреквенција возила на свим путним правцима, посебно према мору. Више-часовна задржавања на граничном прелазу Бргат, очекују све оне који планирају да одмор проведу у Дубровнику.

Надлежни зато препоручују кориштење алтернативних прелаза.

Стрпљење, вода и лепеза – свима који планирају да уђу у Хрватску преко граничног прелаза „Бргат“ ово ће бити неопходно. И након реконструкције и проширења овог уског „грла“ гужве, километарске колоне и вишечасовна чекања су неизбјежни приликом уласка у Европску унију. И док чекају, свим путницима као утјеха остаје поглед на море.

Традиционално највећа задржавања су током викенда, када бројни становници источне Херцеговине, због близине, иду у једнодневну посјету мору, уз све оне који су посао нашли управо у сусједном Дубровнику. Из Граничне полиције поручују свима који планирају улазак у Хрватску и Црну Гору да користе алтернативне граничне прелазе.

САНЕЛА ДУЈКОВИЋ, портпарол Граничне пoлиције БиХ

Оно што је добро јесте да имају два прелаза који могу бити алтернатива приликом преласка границе међуанродни греначни пелаз орахов до као и међународни гранични прелаз чепикуће.

Препорука возачима теретних возила јесте да користе гранични прелаз „Клобук“, умјесто „Делеуше“. Да би била избјегнута додатна задржавања, а у најгорем случају повратак са границе, свима који планирају пут јадранске обале савјетује се и да провјере рок важења докумената.

Извор: Драгана Михић/БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže