Фудбал

ВАР на завршном турниру Лиге нација

Off 8

На завршном турниру првог издања Лиге нација, који ће се од 5. до 9. липња одржати у Португалу, суци ће користити Video Assistant Referees (ВАР), објавила је Еуропска ногометна федерација (УЕФА).

У сриједу се у Порту у првом полуфиналном сусрету састају Португал и Швицарска, а дан касније ће у Гимараешу играти Енглеска и Низоземска. Сусрет за 3. мјесто и финале на распореду су 9. липња.

“Никада нећете добити сустав који је сто посто сигуран, али кључне одлуке су биле јасне и у праву,” поручио је изборник енглеске репрезентације Герет Саутгејт, преноси Хина.

С њим се сложио и низоземски изборник Роналд Куман.

“ВАР је добра помоћ како би ногомет био праведнији и већина грешака ће бити исправљена. То је наравно, добра ствар”, казао је Коеман додавши: “Међутим, морамо схватити да ће разговори и даље постојати, јер често можете тумачити акције на више начина. Ја сам за то да ВАР рјешава само велике, очите проблеме, а не да трага за потенцијалним погрешкама”.

Побједник Лиге нација добит ће 10,5 милијуна еура, друго мјесто доноси девет милијуна еура, награда за треће мјесто је осам, а четврто седам милијуна еура.

ПОЛУФИНАЛЕ:

липња Португал – Швицарска (Порто – 20.45)
липња Низоземска – Енглеска (Гимараеш – 20.45)
ЗА 3. МЈЕСТО

липња Гимараеш – 15.00
ФИНАЛЕ

липња Порто – 20.45

Related Posts