fbpx
Рукомет

Бх. рукометаши се припремају за меч с Бјелорусијом

Off 2
Foto: Fena

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине окупила се данас у Тузли, гдје ће се припремати за сусрет 5. кола квалификација за Европско првенство 2020. године против Бјелорусије, који ће бити одигран у дворани Мејдан 12. јуна (20.00 сати).

Селектору Билалу Шуману јавило се двадесетак рукометаша. Неколицина ће се репрезентацији прикључити вечерас, дио сутра, док ће због повреда изостати четворица играча. Играчи који наступају у Њемачкој тек у понедјељак увечер ће се придружити репрезентацији.

Због повреда, неће играти Владимир Врањеш, Марко Тарабоцхиа, Марин Вегар и Томислав Нуић.

“Позвали смо два нова играча, Сашу Пуљизевића (30, средњи бек, Риихимаен Цоцкс, Финска) и Гафара Хаџиомеровића (29, кружни нападач, Цсургои, Мађарска). Радит ћемо два пута дневно, осим на дан утакмице у којој очекујемо побједу и добру позицију уочи жријебања група за Европско првенство. У сваком случају, није нам циљ само групна фаза, него да прођемо у други круг”, рекао је селектор Шуман.

Репрезентација је припреме почела раније него обично, што указује на пажњу коју бх. селекција придаје сусрету с јаком екипом Бјелорусије.

“Ово нам је најбитнија утакмица у квалификацијама. Ако побиједимо, сигурно смо на Европском првенству. Морамо се максимално фокусирати на меч и добро се припремити, посебно у главама, јер је крај сезоне и многи играчи су се опустили. Желимо се побједом одужити навијачима који нас увијек сјајно бодре”, рекао је Сењамин Бурић.

Послије краће паузе због повреде, у репрезентацији је поново Ален Овчина, рођени Тузлак, који ће имати посебну подршку навијача у Мејдану.

“Важно је да побиједимо Бјелорусију и да се пласирамо на Европско првенство, а не да чекамо исход осталих утакмица. Неће бити лако, али уз помоћ публике и добру игру мислим да можемо остварити побједу”, рекао је Овчина.

Посљедњи су се данас “змајевима” прикључили капитен Никола Прце и Иван Карачић. Видно су били расположени, али данас нису изашли на паркет мале дворане Мејдана.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže