Фудбал

Бх. репрезентативци са грађанима Сарајева: Надамо се одласку на ЕУРО

Off 3
Sarajevo, Bosna i Hercegovina - 1.juni 2019. godine: Nekoliko reprezentativaca fudbalske reprezentacije BiH družilo se danas u Sarajevu pred gostujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske i Italije. ( Nihad İbrahimkadiç - Anadolu Agency )

Мухамед Бешић, Тони Шуњић, Харис Дуљевић и Един Вишћа, фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине, дружили су се данас са грађанима Сарајева, пред гостујуће утакмице квалификација за Европско првенство 2020. године против Финске и Италије, јавља Анадолија.

Селектор Роберт Просинечки коментарисао је повреду Сеада Колашинца, фудбалера Арсенала, који неће играти за репрезентацију Босне и Херцеговине у предстојећим утакмицама квалификација за ЕУРО 2020.

“Кога нема, без њега се мора и може. Углавном, морамо размишљати о играчима које имамо”, рекао је Просинечки.

Дуљевић је рекао да је атмосфера у репрезентацији добра, као и увијек.

“Надам се да ћемо дати свој максимум. Знамо своје способности, знамо да можемо доста тога направити и надам се најбољем и одласку на Европско првенство које мислим да заслужујемо”, изјавио је Дуљевић.

На дружењу са грађанима је био и Един Вишћа, који је казао да желе направити добар резултат.

“Као што је селектор рекао, прво да побиједимо Финску, а онда ћемо у Италију ићи да се надигравамо. Атмосфера у репрезентацији је увијек одлична и то се може видјети на утакмицама”, рекао је Вишћа.

Осврнуо се на игру у истанбулском Басаксехиру.

“Циљ је била титула али нисмо успјели. Милсим да можемо бити задовољни сезоном. Ипак, у борби са великим клубом као што је Галатасараy заиста је било јако тешко. Мислим да можемо бити задовољни”, рекао је Вишћа.

Мухамед Бешић је, како је казао, дошао спреман на окупљање.

“Играмо свој стил, концентришемо се на себе и то је најважније”, рекао је он.

Дружење “Најбољи Са Најбољима” организовали су Центротранс и Центротоурс, а пролазници су учествовали и у наградним играма и освојили бројне награде.

 

Утакмицу трећег кола групе “Ј” квалификација за ЕУРО 2020 Босна и Херцеговина ће играти против Финске у Тампереу 8. јуна. Три дана касније у четвртом колу изабраници Просинечког бит ће гости Италије у Торину.

Послије два одиграна кола у групи “Ј” прва је Италија с максималних шест, Босна и Херцеговина и Грчка имају по четири, Финска три, док су Арменија и Лихтенштајн без бодова.

 

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže