Остали спортови

Бх. пливач Емир Муратовић испливао норму за Олимпијске игре

Off 5
Banjaluka, BiH - 31. maj 2019: Emir Muratović (22), reprezentativac Bosne i Hercegovine u plivanju prošlog vikenda isplivao je B normu za Olimpijske igre koje se 2020. godine održavaju u Tokiju, kao i za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Južnoj Koreji. ( Miomir Jakovljevic - Anadolu Agency )

Репрезентативац Босне и Херцеговине у пливању Емир Муратовић, испливао је Б норму за Олимпијске игре 2020. године у Токију, као и за Свјетско првенство које ће ове године бити одржано у Јужној Кореји.

“Нисам планирао то урадити, само је дошло, јер увијек покушавам времена да поправим”, испричао је 22-годишњи Муратовић екипи Агенције Анадолија и додао да се обрадовао када је чуо да је испливао норме за Олимпијске игре и Свјетско првенство.

На такмичењу “Бањалука Опен 2019”, Муратовић је поставио државне рекорде у дисциплинама 50 и 100 метара слободним стилом, као и на 50 метара леђним стилом.

Значајне резултате остварио је и прошле године, када је представљао Босну и Херцеговину на Европском првенству. На такмичењу одржаном прошлог викенда, такођер је остварио значајан напредак.

На питање како је дошло до тога, Муратовић каже: “Зато што сам први пут на свом факултету пливао прије него што сам дошао овдје. Прије сам пливао сам у малом базену 25-метарском, а ове године сам први пут мјесец дана пливао за свој факултет, имао 50 метарски базен и то ми је била највећа помоћ”, испричао је Емир.

Екипа Анадолије била је у прилици да забиљежи Емирову побједу на 100 метара слободно, као и додјелу медаља која је услиједила након трке. Муратовћ каже да му је драго што је побјеђивао у тркама, али да му је најважније да је успио побољшати своје личне рекорде.

Муратовић је рођен у Тузли, а тренутно живи на Флориди у Сједињеним Државама. У Босну и Херцеговину долази најмање једном годишње, а не пропушта велики међународни пливачки митинг који организује његов клуб “Олимп”.

Пливање тренира скоро седам година, а чињеница да плива за Босну и Херцеговну, каже, значи му много.

“Зато што сам рођен овдје, увијек када ме неко пита одакле си, говорим да сам из Босне. Овдје сам рођен, овдје ми је крв, не бих пливао ни за кога другог”, рекао је овај млади пливач, пише Анадолија.

Related Posts