fbpx
Остали спортови

Бх. параатлетичар Омар Бојчић на Свјетском јуниорском првенству

Off 13
Omer Bojčić paraatletičar
Foto_: Ana

Босанскохерцеговачки параатлетичар Омар Бојчић, са својим водичем Мухамедом Трлеом, учествоват ће на Јуниорском параатлетском првенству у швицарском Нотвилу од 1. до 4. аугуста. Ово је први пут да наша земља има свог учесника на овом првенству.

Бојчић ће се такмичити у дисциплини 100м у категорији Т11 (потпуно сљепило), саопћено је из Атлетског клуба Нови Град.

“Омар Бојчић је показатељ да и у инвалидним особама има потенцијала. Захваљујући њему у Нотвилу се вијори наша застава. Зато не гурајмо ове особе на маргине, већ их гурајмо у њиховим потенцијалима и тако ћемо сви заједно као друштво расти”, поручио је тренер Елмир Ћеримагић.

Бх. делегација отпутовала је у суботу на Свјетско јуниорско параатлетско првенство, гдје су данас одрадили први официјални тренинг, у једном од највећих центара у свијету за параплегију.

Наступ нашег спринтера на распореду је у петак.

“До тада ћемо радити на брушењу форме и покушати извршити адаптацију што је више могуће. Драго нам је да смо успјели доћи на ово првенство, из више разлога, а највећи је тај што пишемо хисторију бх. параатлетике, што разбијамо стереотип да инвалидне особе у Босни и Херцеговини немају добру будућност, што ширимо познанства/конекције с којима унапређујемо наш рад и, у коначници, што је ово одскочна даска за нашег Омара јер ће ово увелико промијенити његов живот”, истиче тренер Ћеримагић.

У Босни и Херцеговини има велики број особа са неком врстом инвалидитета, међу којима је око 550 особа са сљепилом.

Извор: БХРТ

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže