fbpx
Филм

Бх. кандидат за Оскара: Филм “Син” од 17. септембра у “Митинг Поинту”

Off 11
Foto: Dokument

Филм “Син” редитељице Инес Тановић, босанскохерцеговачки кандидат за награду Оскар Америчке академије, бит ће приказан у кину “Митинг Поинт” у Сарајеву од 17. до 24. септембра.

Овај филм, чијом је свјетском премијером отворен јубиларни 25. Сарајево Филм Фестивал, копродукција је Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније, Словеније и Црне Горе.

“Имали смо јако дугу и финансијску и организацијску припрему да се све спреми за снимање. Међутим, екипа је била сјајна. Имали смо велики број копродуцената. Продуцент Алем Бабић је окупио сјајну екипу из Словеније, Хрватске, Црне Горе и Румуније, тако да смо имали ауторске дијелове и из других земаља. Оно што је мени најбитније је да сам имала сјајну глумачку екипу коју предводе двојица младих талентираних глумаца Дино Бајровић и Хамза Ајдиновић, заједно са великим именима попут Снежане Богдановић, Уликса Фехмиуа, Емира Хаџихафизбеговића те Јасне Бери”, рекла је редитељица Тановић.

Филм је савремена прича која говори о међусобним односима четверочлане породице у Сарајеву, у којој је један од синова усвојен. Филм прати причу Армана који ће ускоро напунити 18 година. Када је био беба, усвојили су га Јасна и Сенад, који нису могли имати властиту дјецу. Међутим, четири године касније, Јасна рађа Даду. Арман се читав живот тешко носи с чињеницом да је усвојен. Пун експлозивне енергије, са својим школским друговима непрестано упада у невоље.

Улоге у филму остварили су: Дино Бајровић, Снежана Богдановић, Уликс Фехмиу, Емир Хаџихафизбеговић, Лидија Кордић, Лазар Драгојевић, Кемал Ризвановић, Енес Козличић, Ермин Браво, Маја Изетбеговић, Јернеј Коговшек, Изудин Бајровић, Адмир Гламочак…

Публика ће ово остварење моћи гледати сваке вечери у “Митинг Поинту” од 17. до 24. септембра у термину од 20.00 сати.

Извор: ФЕНА

Related Posts